Duel

Četiri akrobate suočavaju se sa ishodom susreta. Ponekad igraju jedan protiv drugog, ponekad igraju zajedno. Izbori zahtevaju žrtvovanje njihove časti. Oni streme ka ciljevima i prihvataju poraz.

Ponovo, kao bezbroj puta do sada, pogled je uperen u tebe. U tvojoj glavi odzvanja misao: koji će sada biti rezultat izazova? Posmatraj. Predvidi. Reaguj. Nebrojeno puta, iznova i iznova, ali svaki put drugačije. Kroz izazov uviđaš istinu i ponovo upoznaješ sebe. Misli te vode van okvira prisutnosti i dovode do nestajanja smisla. Još jednom, snažnom voljom zidaš kule u oblacima, i još jednom, one se urušavaju pred tobom. I onda ponovo, kao bezbroj puta do sada, ti si pogleda uperenog u sebe. 

Cirkusfera, Cirkorama i Un loup pour l’homme (Vuk za čoveka), nakon uspešne saradnje u 2019. godini, odlučili su da sprovedu ovaj projekat kroz koji ohrabruju i podržavaju umetnike iz Srbije i Hrvatske da nastave koračanje ka profesionalnoj cirkuskoj karijeri. Odlučili su da umetničke okolnosti radije iskoriste u svoju korist nego da podlegnu njihovim nedostacima. Prihvatajući kulturno okruženje posvetili su se kreativnom procesu.

Projekat su podržali: CirkoBalkana festival, Teatroskop - Regionalni program za izvođačke umetnosti, Francuski institut u Parizu, Francuski institut u Srbiji, Francuski institut u Hrvatskoj, Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije, Bitef teatar, Bitef festival, KC Magacin, Cirkuska rezidencijalna mreža (od strane Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske i Gradskog ureda za kulturu Grada Zagreba).