Дуел

Четири акробате суочавају се са исходом сусрета. Понекад играју један против другог, понекад играју заједно. Избори захтевају жртвовање њихове части. Они стреме ка циљевима и прихватају пораз.

Поново, као безброј пута до сада, поглед је уперен у тебе. У твојој глави одзвања мисао: који ће сада бити резултат изазова? Посматрај. Предвиди. Реагуј. Небројено пута, изнова и изнова, али сваки пут другачије. Kроз изазов увиђаш истину и поново упознајеш себе. Мисли те воде ван оквира присутности и доводе до нестајања смисла. Још једном, снажном вољом зидаш куле у облацима, и још једном, оне се урушавају пред тобом. И онда поново, као безброј пута до сада, ти си погледа упереног у себе. 

Циркусфера, Циркорама и Un loup pour l’homme (Вук за човека), након успешне сарадње у 2019. години, одлучили су да спроведу овај пројекат кроз који охрабрују и подржавају уметнике из Србије и Хрватске да наставе корачање ка професионалној циркуској каријери. Одлучили су да уметничке околности радије искористе у своју корист него да подлегну њиховим недостацима. Прихватајући културно окружење посветили су се креативном процесу.

Пројекат су подржали: CirkoБalkana фестивал, Театроскоп - Регионални програм за извођачке уметности, Француски институт у Паризу, Француски институт у Србији, Француски институт у Хрватској, Министарство културе и информисања Републике Србије, Битеф театар, Битеф фестивал, KЦ Магацин, Циркуска резиденцијална мрежа (од стране Министарства културе и медија Републике Хрватске и Градског уреда за културу Града Загреба).